Selecteer een pagina

De eerste week

De eerste week van het jaar zit er weer nagenoeg op en is met veel energie gestart. De aftrap was maandag met een gezellig nieuwjaarsontbijt en een glas champagne met het hele team. Het gebruikelijke stichtelijke woord en de beste wensen.

Een erg leuke manier om zo het jaar en de eerste week te starten en de verhalen van de vakantieperiode uit te wisselen. Uiteraard heeft iedereen er veel zin in om de uitdagingen aan te gaan.

Bim modelleren

We gaan verder met de implementatie van BIM Basis ILS als vaste standaard voor al onze projecten. Er is een BIM-server ingericht voor de grotere projecten die om verdergaande samenwerking binnen en met onze partners buiten het bureau vragen. De eerste nieuwe ontwerpopdrachten worden opgepakt en ook de eerste prijsvraag voor 2020 is ontvangen.

De Weef, een door ons gewonnen prijsvraag, in Helmond vraagt om een snelle uitwerking en gaat wat uitwerking betreft veel verder als de standaard ILS. Hier zal de BIM-server goede diensten doen en in nauwe samenwerking met de opdrachtgever BAM wordt dit plan verder gedetailleerd. Een drietal woontorens met een zeer gevarieerd woon aanbod.

Youtube kanaal VFO Architects & Urban Design: overview 2019:

Energieprestatieberekeningen

Ook gaan we de komende maanden werken aan de implementatie van Unic 3, de nieuwe manier en software om de energieprestatie uit te rekenen en mede zo het ontwerpproces te sturen. Een compleet nieuwe aanpak die binnen de advieswereld nog wel wat hoofdbrekens zal geven.

Duurzaamheid

Onze eerste bio-based projecten worden verder uitgewerkt met als mooie uitdaging een appartementengebouw met 70 eenheden in houtskeletbouw. Zo dragen wij ook ons steentje bij aan de ontwikkeling van een meer duurzame wereld. Ook staat de omgevingsvergunning klaar voor een appartementengebouw met gerecyclede bakstenen. 

De hele stikstof problematiek zal de bouwwereld nog wel even bezighouden maar dit zijn mooie stappen in de goede richting.

2019

Terugkijkend zien we 2019 als een kanteljaar in het denken en zien we dat duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit in al hun facetten, breed gedragen begrippen worden. Wij hebben er dan ook erg veel zin om ons steentje bij te dragen en zien het jaar met vertrouwen tegemoet.

Wij willen graag al onze bekenden een mooi, zo mogelijk gezond, en natuurlijk ook, succesvol jaar wensen. Tevens de wens uitspreken om samen de uitdagingen aan te gaan en te starten bij ons zelf.

Het team van VFO Architects | Urban design b.v.