Selecteer een pagina

De Lelie te Nijmegen

De Lelie te Nijmegen in Park Malderborgh

Locatie: Malderborgh, Nijmegen
Opdrachtgever: Bam Wonen, Eindhoven
Bouwteam: 
Programma: woningen – 22 eenheden, waarvan 2x type A en 10x type B en 8x type C en 2x type D.
BVO: 3.770m2
Uitwerking: Bim Basis ILS

De Lelie te Nijmegen zijn 22 appartementen die ruim zijn opgezet met diverse woontypes. De Lelie staat in een groene omgeving aan park Malderborgh te Nijmegen, een Stad met een rijke historie. Het appartementen complex, bestaat, inclusief parkeergarage uit 7 bouwlagen.

De woningen

De vier typen appartementen hebben van type A t/m Type D een totaal woonoppervlak van 74m2 tot 142m2. De type A appartementen hebben 1 slaapkamer. Terwijl de Type B t/m D meerdere slaapkamers hebben. Het gebouw is zo ontworpen dat de woningen zo min mogelijk overlast hebben van geluid afkomstig van de Grootstalselaan.

Installaties

Bouwkundig heeft de Lelie een bouwkundige warmte weerstand, die binnen de normen van het huidige bouwbesluit past. Daardoor is de isolatie waarde voldoende te noemen. De installaties van de eenheden bestaan uit een WTW ventilatie systeem, zodat aan de binnenzijde zo min mogelijk geluidsoverlast plaatsvind. Voor de Verwarming is een warmtepomp toegepast, welke op basis van een laag temperatuur de ruimten verwarmd en verder is er een boiler aanwezig om te zorgen voor warm kraanwater.

Parkeergarage

De Parkeergarage heeft plaats voor 22 parkeerplaatsen voor de bewoners. Voor de meeste ontwikkelingen worden parkeergarages niet meer toegepast, vanwege de hoge kosten. De financiële haalbaarheid is dan veel moeilijker. De twee penthouses hebben een breder parkeervak.

 

 

Toegankelijkheid

Het gebouw is geschikt voor rolstoelgebruikers en de parkeergarage is met lift te bereiken.
Het penthouse heeft een extra brede parkeerplaats van 3,30 meter breed en de entree is bereikbaar via de hellingbaan
Ook de lift is geschikt voor rolstoelgebruik de deurbreedtes in de woningen zijn voldoende groot en ruimer ontworpen dan het bouwbesluit.
Het hoogteverschil naar het terras is minimaal.

Nijmegen

Al rond het begin van onze jaartelling werd Nijmegen een belangrijke uitvalsbasis voor het Romeinse leger en zo’n 100 jaar later ontving “Ulpia Noviomagus Batavorum”, zoals Nijmegen toen genoemd werd, stads- en marktrechten van keizer Trajanus. Onder leiding van Karel de Grote bloeide Nijmegen op tot welvarende keizerstad.  In de tweede wereldoorlog bleef Nijmegen helaas niet gespaard. Door een vergissingsbombardement in 1944 werd een groot deel van de binnenstad verwoest. Wanneer je nu op de grote markt staat zie je daardoor een duidelijk verschil tussen de gebouwen van toen en nu.

Deze mooie appartementen van de Lelie bevinden zich op een kwartiertje fietsen van die mooie stukken groen, namelijk de Overasseltse & Hatertse vennen.

De Lelie te Nijmegen
De Lelie te Nijmegen
De Lelie te Nijmegen
De Lelie te Nijmegen